Zelf leren schrijven (4e druk)
Docent > Wat kunt u met het docentaccount? > Over het studentvolgsysteem
 

Over het studentvolgsysteem

Het studentvolgsysteem is een eenvoudig hulpmiddel om de vorderingen van uw studenten te volgen. U kunt via eenvoudige overzichten snel zien wie en hoe er gebruik gemaakt wordt van de cursus. 

 

Het hoe

Uw studenten moeten uw docentcode koppelen aan hun eigen account. Anders weet het systeem niet van welke studenten u de resultaten wilt inzien. Het is dus belangrijk dat uw studenten weten wat uw code is zodat zij deze code kunnen opgeven bij hun account. 

 Meer over de code en het aanvragen ervan vindt u op de pagina docentcode.

 

Wat u ziet

U ziet eerst een progressieoverzicht van de studenten die uw docentcode hebben ingevoerd bij hun account. In dit overzicht staat welk percentage van alle oefeningen de student heeft gemaakt. Zo krijgt u een globale indruk van de voortgang door de hele cursus.
 

Met de blauwe knop 'resultaten bekijken' ziet u per toets de resultaten van de groep die geselecteerd is. Het linkje achter de naam van een student laat de individuele resultaten zien.

 

De antwoorden per vraag kunt u bekijken door met de muis over het antwoordvlakje te gaan. Dan verschijnt het antwoord in een klein venster. Zo krijgt u gedetailleerder in beeld hoe uw studenten met de oefeningen omgaan.

 

Overzicht per studiejaar/groep

Indien u de student vraagt om bij zijn account een groepsnaam/studiejaar in te vullen dat worden de studenten in het overzicht gesorteerd op groep/studiejaar. U kunt ook filteren op groep. Hierdoor ziet u alleen de resultaten van die betreffende groep. Dat is overzichtelijker en sneller.

 

Resultaten per ViP verwijderen

Als een student een ViP opnieuw wil oefenen dan kan dat alleen als u zijn/haar resultaten bij die betreffende ViP verwijdert met de knop 'wissen'.

  

Studenten verwijderen uit overzicht

Als studenten klaar zijn met de cursus, of als u ze niet meer wilt zien in uw overzicht, dan kunt u ze verwijderen met de archiveerfunctie. Daarmee worden ze alleen uit uw overzicht verwijderd. Hun resultaten blijven behouden. U kunt de student altijd weer toevoegen aan uw overzicht.

Tip: deze website werkt wel op systemen met een smal scherm zoals een smartphone, maar je kunt hem beter gebruiken op een computer of tablet.

Hint: this website does work on a smartphone screen, but we recommend that you use a computer or tablet.